dimecres, 30 de desembre del 2009

COED (11/12/09)

DESCRIPCIÓ

Com cada divendres de Comunicació oral, escrita i digital vam continuar amb els exercicis de recitació i ho van realitzar els últims companys que quedaven.
A continuació, un grup de companys va realitzar el debat que havien preparat sobre el nou calendari escolar que es vol aplicar a Espanya per igualar-se amb els altres països d'Europa.

REFLEXIÓ
Tots tenim consciència de què allò que busca Espanya és igualar-se, pel que fa a l'evolució del país, a la resta de països d'Europa.
Considero que cal tenir en compte que Espanya va tenir una parada en la seva evolució de molts anys degut al franquisme, per tant, Espanya va enrederida a la resta de països, però això no es soluciona fent canvis sobtats intentant igualar-se, sinó que cal seguir un ritme d'evolució constant, sense canvis sobtats.

APROFUNDIMENT

A continuació adjunto un article extret de l'editorial del Periódico de Catalunya :


El Departament d'Educació ha enviat al Consell Escolar de Catalunya una proposta per reformar el calendari escolar, de manera que les classes començaran la segona setmana de setembre (el dilluns dia 7, si s'apliqués aquest any), avançant així una setmana l'inici de curs. A canvi, escolars i professors tindran set dies de vacances al febrer, que s'ajustarien anualment en funció de quan caigui la Setmana Santa.L'Administració catalana ja havia avançat la seva intenció de portar a terme aquest ajust, però sorprèn que la conselleria aposti en públic per una de les propostes que estaven a sobre de la taula abans d'haver escoltat tots els agents implicats, pares i professors en primer lloc. Els socis de govern del PSC, Esquerra i ICV diuen que no sabien res de la iniciativa del socialista Ernest Maragall, cosa que ha augmentat la incomoditat que ja sentien per haver de recolzar una llei d'educació en tràmit parlamentari de la qual discrepen en part.Hi ha un ampli convenciment que el calendari escolar és irracional, amb un període estiuenc molt llarg: des de finals de juny fins a mitjans de setembre, i un segon trimestre esgotador, sobretot quan la Setmana Santa s'endarrereix. La modificació respon, per tant, a una necessitat i s'acosta al que passa en altres països. Ara bé, cal esperar que el conseller Maragall tingui una proposta elaborada sobre com s'organitzarà aquesta setmana de vacances de febrer si no es produeix al mateix temps un canvi en el calendari laboral dels pares que treballen. ¿Qui organitzarà activitats extraescolars durant aquest període, almenys per als més petits? ¿Qui les pagarà? El conseller pretén que recaigui en els ajuntaments, que en aquests moments estan en estat de ruïna per la crisi, o en els pares --les seves economies no passen el millor moment--, a qui promet ajuda de la Generalitat però sense garantir- ne la gratuïtat.Perquè les classes puguin començar abans, el professorat s'haurà de reincorporar l'última setmana d'agost o haurà d'esprintar per preparar el curs en set dies. Però aquesta condició, encara que necessària, no és suficient. Farà falta també que el Govern compleixi i tingui resoltes totes les qüestions organitzatives a temps: matrícules, plantilles, reglaments, etcètera. No pot ser que, com ha passat aquest curs, la programació del nou batxillerat arribi als centres la segona quinzena de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada