dissabte, 14 de novembre de 2009

Recitació de poemes (06/11/09)DESCRIPCIÓ

Vam començar les recitacions dels poemes que tots ens havíem preparat.
L'únic requisit que ens havien marcat era que havíem de recitar un poema o llegenda d'un conegut autor català i que allò que recitéssim, havia de durar dos minuts aproximadament. Després de buscar durant uns quants dies, vaig trobar una poesia de Joan Salvat - Papasseit que em va cridar l'atenció. Aquesta poesia es titula L'ofici que més m'agrada. Es tracta d'una poesia en la qual mostra la seva admiració per cinc oficis.
Cada alumne que recitava, s'havia de buscar un company per a que l'enregistrés amb vídeo per tal de poder-se fer una autoavaluació. A més a més, tres companys també l'avaluaven en el mateix moment que recitava, tenint en compte els següents criteris : La expressió oral, la mirada, la veu, la postura, la gesticulació i el control de nervis.

REFLEXIÓ

Considero que és important aquest exercici ja que com a futurs mestres, ens trobarem, diàriament, amb situacions en les quals haurem d'exposar temes davant d'un gran nombre de persones. Amb l'experiència s'aprèn i, per tant, mitjançant aquest exercici i, sobretot, fent l'autoavaluació a casa, ens adonem de totes aquelles coses que vam fer bé alhora de recitar i tot allò que hem de corregir per tal de fer-nos entendre. Gràcies a la lectura del llibre titulat Com parlar bé en públic, hem pogut tenir en compte molts aspectes importants alhora de preparar la recitació i, també, al autoavaluar-nos o avaluar als companys que recitaven.

APROFUNDIMENT

Joan Salvat – Papasseit va néixer a Barcelona el 16 de Maig de 1894 i va morir, també a Barcelona, el 7 d'agost de 1924. Va ser un poeta català i el màxim representant del futurisme en la literatura catalana. Ell mateix es catalogava de poeta avantguardista català .
Va escriure poemes com : Res no és mesquí, Tot l'enyor de demà, Nadal, Nocturn, Perquè has vingut, Si anessis lluny, Omega, Pantalons llargs i L'ofici que més m'agrada, els quals en un futur serien musicalitzats.

Va patir una greu malaltia la qual el va dur a la mort, però en pocs poemes va mostrar aquest patiment. Sí que ho mostra una mica en el poema que he recitat, ja que pel seu deteriorament físics, mostra la seva passió per cinc oficis.
Avui dia és considerat un dels escriptors clau del segle XX i el seu recull de poemes titulat El poema de la rosa als llavis és una lectura obligatòria a l'ensenyament secundari de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada