diumenge, 1 de novembre de 2009

COED (26/10/09)


Vam estar parlant sobre els textos narratius i els textos descriptius.

Els primers, consisteixen en explicar fets, ja poden ser reals o irreals, protagonitzats per uns personatges en un espai i en un temps. Alguns exemples són les novel·les, les notícies, els contes i les biografies.

Els altres, consisteixen en reproduir imatges i fragments de la vida real, ja poden ser persones o llocs. Alguns exemples són els retrats, autoretrats, caricatures, guies turístiques.

Per tant, trobem com a diferència principal el fenomen realisme.

Un altre mena de descripció, cada cop més comuna, són les cançons. Avui en dia, trobem més grups de música i, per tant, més cançons. Hi ha cançons que descriuen persones, sentiments, llocs, entre d'altres.
Un exemple de descripció d'una persona és una de molt coneguda del Duo Dinámico titulada : Quinze Años.
A continuació, adjunto un hipervincle per veure el videoclip el Youtube:Un cop vam acabar amb aquesta part teòrica, ens vam agrupar en grups d'unes cinc o sis persones per a llegir i fer un breu comentari sobre diferents fragments de textos en els quals es veia clarament, la descripció, ja sigui un personatge o d'un lloc.
Els textos que vam llegir són :
Josep M. Espinàs : Relacions particulars. Edició La Campana. Barcelona 2007.
Josep M. Espinàs : A peu per Aragó. Edició La Campana. Barcelona 2006.
Imma Monsó : Un home de paraula. Edició La Magrana. Barcelona 2006.

En el primer, trobem la descripció d'un personatge del llibre anomenat Foix.
En el segon, trobem la descripció d'en Sebastià.
En el tercer, trobem el relat d'una situació viscuda per l'autora, el moment en el què va conèixer al seu marit. Al llarg de tot el llibre ens explica com es van conèixer, com van compartir la vida junts i, fins i tot, com va ser per a ella la mort del seu marit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada