diumenge, 27 de novembre del 2011

JClic

El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d’activitats educatives multimèdia, desenvolupades en el llenguatge de programació de Java. Es tracta d’una aplicació de software lliure basada en estàndards oberts que funcionen amb diversos entorns operatius.
Es tracta d’una eina per a la creació d’aplicacions didàctiques multimèdia amb més de 10 anys d’història. Al llarg d’aquests temps, han estat molts els educadors i educadores que l’han utilitzat per crear activitats interactives on es treballen aspectes procedimentals de diverses àrees del currículum.
Està format per quatre mòduls :
  • JClic applet : permet incrustar les activitats JClic en una pàgina Web.
  • JClic player : programa independent que una vegada instal·lat permet realitzar les activitats des del disc dur de l'ordinador sense que sigui necessari estar connectat a Internet.
  • JClic author : és una eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva.
  • JClic reports : modul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes.

JClic és una eina d’autor que permet als mestres crear amb facilitat recursos educatius digitals, per tal de que els puguin utilitzar tots els alumnes. JClic permet crear major varietat d’activitats i crear recursos on la seva visualització no està restringida a cap sistema operatiu particular.
Es tracta d’un material d’autoaprenentatge. El material pot ser utilitzat per qualsevol mestre de forma autònoma i també pot servir de base per a la realització d’activitats de formació presencials, semi presencials i a distància, organitzades per qualsevol institució educativa.

Conclusions : El JClic el considero una eina i un recurs molt útil per a emprar amb els alumnes.
Aquest permet crear activitats de qualsevol àrea curricular i, també, crear activitats interdisciplinars.
A més a més, és un recurs que facilita un aprenentatge més dinàmic per als alumnes i això fa que sigui més engrescador i motivador.
Val a dir, però, que tampoc s'ha d'abusar d'aquest recurs ja que, aleshores, els alumnes ho veurien com a quelcom habitual i rutinari i deixaria de ser, per tant, un recurs motivador.
El JClic facilita, també, unir les TIC amb qualsevol àrea curricular i, per tant, crea en els alumnes una visió innovadora referent a les TIC ja que fa que els alumnes no vegin les TIC com una assignatura més anomenada Informàtica, sinó com un recurs per a qualsevol àrea i qualsevol activitat que treballen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada