divendres, 11 de novembre del 2011

Les TIC, una eina més a l'aula.

Durant la recerca de notícies per a dur a terme l'actualitat educativa de l'assignatura de Practicum, vaig trobar una notícia del diari de El País on parlava de les TIC com una eina més a l'aula.

Aquesta notícia ve a dir que es considera que les TIC no influeixen, ni positivament ni negativament, envers el fracàs escolar, però que són una eina per l’aprenentatge molt pràctica.
Després de vàries observacions a l’escola de pràctiques, considero que és cert que les TIC són una eina molt útil per a l’aprenentatge dels alumnes i que haurien de ser usades molt més freqüent. Per desgràcia, però, hi manca, també, un interès per part dels mestres a l’hora de formar-se per ser capaços d’emprar les TIC amb els seus alumnes.
En el cas de l’escola en la que realitzo les pràctiques, l’ús de les TIC és molt freqüent, i és un mètode molt pràctic a l’hora de cridar l’atenció dels alumnes. Per a ells, és molt més profitós exemples visuals mitjançant vídeos, per exemple, que no pas explicacions purament teòriques i, tenint aquesta eina molt a la mà avui en dia, considero que val la pena aprofitar-la.
Us adjunto la notícia sencera, per tal de poder-la llegir i reflexionar al respecte : Las TIC son una herramienta más en el aula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada